Un altre tomb, si us plau!

Portada LLibreAquest és el viatge apassionant d’un home per totes les medicines del planeta a la recerca de la seva curació. Tiziano Terzani va d’Itàlia als Estats Units, de la Xina a l’Índia, del Japó al Tibet, de Filipines a l’Himàlaia. Però sobretot és un viatge a l’interior d’una persona lúcida que sap que li queden pocs mesos de vida. Sigui quina sigui la malaltia que abat un malalt, el món li acaba caient irremeiablement al damunt. Si la malaltia és el càncer, el lligam amb “la pena de mort signada” sovint és immediat. Però també en el moment del diagnòstic comença sovint la lluita per evitar la sentència. Una mà narradora esplèndida ens durà a la recerca de la poció miraculosa fins al darrer llindar de l’última casa de l’altre extrem del món, amb una intextingible llum d’esperança. Esforç, fe i constància il·luminen un recorregut ple d’anècdotes culturals que sovint ens resulten llunyanes, si no insòlites: com si durant tota la vida hagués estat fent tombs a dalt dels cavallets.
Des de la primera volta, l’autor reconeix que li havia tocat el cavall blanc i que s’havia fet un tip de girar, de pujar i de baixar tantes vegades com havia volgut, sense que mai ningú no li anés a preguntar si tenia bitllet. No. I és que, de bitllet, no en tenia pas. S’havia passat la vida viatjant de franc! Doncs bé, ara passava el senyor que controlava els bitllets: ell havia de pagar i, si li sortia bé, potser encara aconseguiria fer… un tomb més als cavallets.

Tiziano Terzani

Tiziano Terzani Se licenció en derecho en la Escuela Normal Superiorde Florencia, y comenzó a trabajar para la empresa Olivetti, en el departamento de extranjero, lo que le permitió viajar por numerosos países. Obtuvo una beca de la Universidad de Columbia en Nueva York, donde estudió Lengua y Cultura China, e iniciándose en el periodismo como corresponsal del periódico alemán Der Spiegel en Asia. Más tarde, trabajaría también como corresponsal para Il Coriere della Sera y La Reppublica, cubriendo enfrentamientos bélicos, y alcanzando notoriedad por sus crónicas de la guerra de Vietnam.

3

“Curar-se vol dir orientar-se en vers un estil de vida correcte”
Tiziano Terzani

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *